Travian Answers

Ας αρχίσουμε με την ερώτησή σας

Ψάξτε απαντώντας ερωτήσεις

Για να βρείτε μια απάντηση, επιλέξτε μια κύρια κατηγορία και μετά μια υποκατηγορία μέχρι να εμφανιστεί η απάντηση πιο κάτω, Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να βρείτε μια απάντηση μόνος/η σας, θα έχετε την ευκαιρία να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τέλος. .

Έχω μια ερώτηση σχετικά...

Ας δούμε τις λεπτομέρειες:

Ψάξτε μέσω sitemap

Προτιμάτε να ψάχνετε μέσω ενός κανονικού sitemap όπως γνωρίζετε από τα αγαπημένα σας websites; Κανένα πρόβλημα. Απλά χρησιμοποιήστε την Answers sitemap-πλοήγηση για να βρείτε την απάντηση.

Αποφεύγοντας την κατάκτηση

Οι παίκτες συχνά αποτυγχάνουν να υπερασπίσουν τα χωριά τους επειδή δεν κέρουν πώς να αντιδράσουν ή επειδή αντιδρούν καθυστερημένα. Με μια επιτυχημένη άμυνα, ένας παίκτης μπορεί να βλάψει τον επιτιθέμενο και να εμποδίσει την κατάκτηση.

Προφυλάξεις (Τρόποι αντιμετώπισης)

Ανιχνευτές
Οι ανιχνευτές συχνά υποτιμούνται ως μονάδες, αλλά είναι πολύ φθηνοί και μπορούν εύκολα να αποτρέψουν μια επίθεση. Ένας παίκτης που ψάχνει να βρει ένα χωριό να κατακτήσει συνήθως αποθαρρύνεται αν δεν είναι επιτυχημένη η ανίχνευσή του, καθώς δεν θέλει να ρισκάρει να χάσει τον στρατό του. Επίσης, ακόμα και αν περάσει η ανίχνευση του επιτιθέμενου, έχοντας ανιχνευτές θα ξέρετε ότι σας ανίχνευσαν.


Τείχος Πόλεως / Τείχος με πασάλους / Χωμάτινο Τείχος
Τα τείχη αυξάνουν την αμυντική αξία των στρατευμάτων που είναι μέσα στο χωριό έως και 81% (για επιπλέον πληροφορίες δείτε στις σελίδες για τα κτήρια). Με αυτή την αύξηση της αμυντικής αξίας των στρατευμάτων, ακόμα και ένας σχετικά μικρός αμυντικός στρατός μπορεί να αποβεί καταστροφικός για τον επιτιθέμενο.

Συμμαχία
Μια καλή συμμαχία, όχι μόνο αποθαρρύνει τους πιθανούς εισβολείς με το όνομά της, αλλά μπορεί να σας ενισχύσει και με άμυνες σε περίπτωση που δέχεστε επίθεση. Η διπλωματία είναι σημάντικη!


Γιορτές
Αν είναι εφικτό, κάθε χωριό πρέπει να έχει ένα δημαρχείο επιπέδου 10 για να μπορείτε να κάνετε μεγάλες γιορτές, οι οποίες λειτουργούν σε ώφελος των αρχηγών (γερουσιαστών, φυλάρχων, αρχηγών). Επίσης, οι γιορτές, παράγουν πόντους πολιτισμού, οι οποιοι είναι απαραίτητοι για να ιδρύσετε/κατακτήσετε επιπλέον χωριά.

Ανάλυση των επιθέσεων

Υπάρχουν τρεις τύποι επιθέσεων:

 • Εισβολές αρπαγής

  Οι επιθέσεις αυτές γίνονται κυρίως με γρήγορα στρατεύματα αποσκοπώντας να αιφνιδιάσουν τον αμυνόμενο.

 • Ψεύτικες επιθέσεις (fakes)

  Συνήθως χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με πραγματικές επιθέσεις με σκοπό να μπερδέψουν τον αμυνόμενο, ώστε να μην ξέρει ποιες από τις επιθέσεις είναι οι πραγματικές.

 • Επιθέσεις κατάκτησης

  Οι επιθέσεις κατάκτησης πραγματοποιούνται συνήθως σε πολλαπλά κύματα και είναι πολύ αργές καθώς συμπεριλαμβάνονται κριοί και καταπέλτες σε αυτές.

Η ταχύτητα του στρατού σας καθορίζεται απο το πιο αργό στράτευμα. Οι κριοί και οι καταπέλτες είναι απαραίτητοι για να κατακτήσετε ένα χωριό (καταστρέφοντας το παλάτι ή το μέγαρο), αλλά είναι τα πιο αργά στρατεύματα κάθε φυλής. Όταν βλέπετε μια εισερχόμενη επίθεση, μπορείτε να ελέγξετε την προέλευσή της μέσω της  πλατείας συνέλευσης και να υπολογίσετε ποιο έιναι το αργότερο στράτευμα που περιέχεται σε αυτή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον  υπολογιστή αποστάσεων για να βοηθηθείτε. Επειδή πρέπει να δείτε μια εισερχόμενη επίθεση το συντομότερο δυνατόν από την ώρα που ξεκίνησε, το να είστε ενεργοί είναι ένας σημαντικός παράγοντας.
Επιπλέον, πολλαπλά κύματα επιθέσεων αποτελούν ένδειξη επίθεσης κατάκτησης, αλλά έχετε στο νου σας ότι μπορεί να είναι και ψεύτικες επιθέσεις. Επίσης ελέγξτε το χωριό το οποίο δέχεται επίθεση. Ένα χωριό 300 κατοίκων συνήθως δεν αποτελεί στόχο κατάκτησης (εκτός αν πρόκειται για κάποιο πολυσίταρο χωριό, 9άρι ή 15άρι). Ένα χωριό με μεγάλο πληθυσμό ή ένα χωριό στρατηγικής σημασίας, όπως το επιθετικό σας χωριό, αποτελούν πιθανούς στόχους για κατάκτηση.

Tα κύματα σε μια επίθεση κατάκτησης είναι: ένα εκκαθαριστικό κύμα με στόχο την εξολόθρευση των αμυντικών στρατευμάτων (συμπεριλαμβανομένου του τείχους), ακολουθούμενο από καταπέλτες (για να καταστραφεί το παλάτι ή το μέγαρο) και γερουσιαστές (φυλάρχους, αρχηγούς) για να ρίξουν την πίστη. Αυτό το σενάριο είναι το πιο συνηθισμένο, αλλά δεν εφαρμόζεται σε κάθε κατάκτηση. Αρκετές φορές, τα παραπάνω, συνδυάζονται (ή χωρίζονται) με επιπλέον εκκαθαριστικά κύματα ή ψεύτικες επιθέσεις. Επίσης, ο επιτιθέμενος προσπαθεί να συγχρονίσει τις επιθέσεις έτσι ώστε να κατακτηθεί το χωριό μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα (ή ακόμα και στο ίδιο δευτερόλεπτο) δυσκολεύοντας τον αμυνόμενο να βάλει άμυνα ενδιάμεσα.

Αμυντικές στρατηγικές

Οι αμυνόμενοι μπορούν να αντιδράσουν με διάφορους τρόπους, ανάλογα την περίπτωση.
Πρώτα από όλα, ακόμα και αν δεν υπάρχει πλέον ελπίδα, χρησιμοποιώντας κατάλληλη στρατηγική μπορείτε να ζημιώσετε τον επιτιθέμενο και να μάθετε πώς να αντιδράτε καλύτερα στο μέλλον ενάντια σε επίδοξους κατακτητές.
Πάντα να έχετε κατά νου πως και ο επιτιθέμενος χρειάστηκε να μάθει πώς να κατακτά ένα χωριό και να βελτιώσει την στρατηγική του. Κάθε εισερχόμενη επίθεση είναι και μια ευκαιρία για να βελτιώσετε τις αμυντικές σας ικανότητες.

"Το Ντουβάρι" (Μεγάλη άμυνα)
Αυτή η στρατηγική αναφέρεται στο γέμισμα ενός χωριού με όσο το δυνατόν περισσότερα αμυντικά στρατεύματα με την ελπίδα ότι θα είναι αρκετά για να συντρίψουν τον επιτιθέμενο στρατό. Καλό είναι να χρησιμοποιήσετε ανάμικτη άμυνα καθώς δεν ξέρετε αν θα αμυνθείτε εναντίον πεζικού ή ιππικού.
Τα στρατεύματα θα πρέπει να είναι στο χωριό πριν τις επιθέσεις. Μπορείτε να συνδυάσετε στρατούς από διαφορετικά χωριά σας αλλά και από άλλους παίκτες, φτιάχνοντας έτσι μια τεράστια αμυντική δύναμη, ενώ ο επιτιθέμενος δεν μπορεί να συνδυάσει στρατούς. Επικοινωνήστε με τη συμμαχία σας και τους φίλους σας, ώστε να στείλουν αρκετό σιτάρι για να μην πεθάνει ο στρατός από ασιτία πριν καν γίνει η μάχη.

"Σφήνα"
Η στρατηγική αυτή είναι λίγο ριψοκίνδυνη, ειδικά εναντίον καλών επιθετικών παικτών, αλλά μπορεί να πραγματοποιηθεί επιτυχώς με πολύ λίγα στρατεύματα. Αν δεν είστε σίγουροι ότι μπορείτε να το πετύχετε αυτό, αλλά θέλτε να το δοκιμάσετε, τότε καλύτερα να το συνδυάσετε και με την προηγούμενη τακτική, για να εξασφαλίσετε ότι δεν θα πάθετε ζημιά.
Σε αυτή τη στρατηγική, αγνοούμε το εκκαθαριστικό κύμα και στέλνουμε αμυντικά στρατεύματα ενδιάμεσα από το εκκαθαριστικό κύμα και τους καταπέλτες. Έτσι οι απώλειες είναι μερικές ύλες, ίσως κάποιο κτήριο και λίγα στρατεύματα.
Η τακτική αυτή δεν μπορεί να εφαρμοστεί πάντα, καθώς ο επιτιθέμενος μπορεί να ζητήσει από ένα φίλο του να βάλει και δεύτερο εκκαθαριστικό κύμα ή να συντονίσει έτσι τις επιθέσεις που να φτάνουν όλες με μικρή χρονική διαφορά (ή ακόμα και στο ίδιο δευτερόλεπτο), οπότε είναι δύσκολο ή και αδύνατο να μπει σφήνα.

"Γιορτές"
Κάνοντας μεγάλη γιορτή στο χωριό που δέχεται επίθεση για κατάκτηση, μειώνετε την αποτελεσματικότητα των αντίπαλων γερουσιαστών (φυλάρχων, αρχηγών) έως και 5%, οπότε ο επιτιθέμενος θα πρέπει α στείλει περισσότερους για να κατακτήσει το χωριό. Εάν ο επιτιθέμενος δεν στείλει περισσότερους από ότι θα έστελνε κανονικά, τότε η πίστη δεν θα πέσει στο μηδέν και το χωριό δεν θα κατακτηθεί. Αυτή η στρατηγική είναι πολύ ριψοκίνδυνη καθώς ένας προσεκτικός επιτιθέμενος θα λάβει υπόψιν του την επιρροή των μεγάλων εορτών και θα στείλει αρκετούς γερουσιαστές (φυλάρχους, αρχηγούς). 

"Αντεπίθεση"

 • Κλέψιμο σιταριού

  Όταν δείτε ότι έχετε εισερχόμενη επίθεση, η οποία φθάνει μετά από αρκετές ώρες, μπορείτε να επιτεθείτε στο επιτιθέμενο χωριό με σκοπό να του κλέψετε το σιτάρι. Αν καταφέρετε να κλέψετε το σιτάρι ή να γκρεμίσετε μια σιταποθήκη τότε θα πεθάνει ένα μέρος του επιτιθέμενου στρατού πριν φτάσει στο χωριό σας.
  Την αντεπίθεση αυτή μπορεί να την κάνει κάποιος σύμμαχός σας, ο οποίος είναι πιο κοντά στο επιτιθέμενο χωριό, ώστε η ασιτία να ξεκινήσει πιο νωρίς. Σημαντικό για να επιτύχει αυτή η στρατηγική είναι να βγει εκτός σύνδεσης ο επιτιθέμενος μετά την αποστολή των επιθέσεων του ή να μην έχει αρκετό χρόνο να υπερασπιστεί το χωριό του.

 • Κατάκτηση του επιτιθέμενου χωριού

  Κατακτώντας το επιτιθέμενο χωριό, όχι μόνο υα σταματήσει την εισερχόμενη επίθεση, αλλά θα προκαλέσει και σημαντική ζημιά στον επιτιθέμενο. Θα χάσει και το χωριό και τον στρατό. Δυστυχώς αυτή η μέθοδος αντιμετώπισης μιας επίθεσης για κατάκτηση συνήθως αποτυγχάνει λόγω έλλειψης χρόνου καθώς τα στρατεύματά σας θα χρειαστούν τον ίδιο περίπου χρόνο για να φτάσουν στον επιτιθέμενο όσο και τα δικά του να φτάσουν σε εσάς. Πάραυτα, με τη βοήθεια κοντινών συμμάχων, αυτή η τακτική θα έχει επιτυχία..

Επανακατάκτηση

 • Καταστρέφοντας την επίθεση

  Σε αυτήν την τακτική, αφήνετε τον επιτιθέμενο να κατακτήσει το χωριό, αλλά απευθείας μετά θα καταφθάνει ο επιθετικός στρατός σας και θα καταστρέψει τους εναπομείναντες στρατιώτες (τα στρατεύματα που συνοδεύουν τον γερουσιαστή/φύλαρχο/αρχηγό που πραγματοποιεί την κατάκτηση, παραμένουν στο χωριό). Χρησιμοποιώντας και έναν γερουσιαστή/φύλαρχο/αρχηγό παίρνετε πάλι το χωριό στην κατοχή σας, μόνο που πρέπει να δράσετε γρήγορα πριν προλάβει να χτίσει ο επιτιθέμενος  μέγαρο ή παλάτι. Έτσι επιτυγχάνετε και να πάρετε πίσω το χωριό και να χάσει ο επιτιθέμενος στρατό.
  Έχετε υπόψιν ότι ο επιτιθέμενος μπορεί να έχει αμυντικά στρατεύματα στο τελευταίο κύμα με σκοπό να υπερασπιστούν το χωριό μέχρι να φτάσουν και άλλες άμυνες.
  Τέλος, είναι καλή ιδέα να χτίσετε άμεσα μέγαρο ή παλάτι για να ανέβει η πίστη του χωριού.

 • Αυτοκαταστροφή τπυ εχθρού

  Αυτή είναι μια εναλλαγή της τελευταίας στρατηγικής αλλα μπορεί μόνο να επιτευχθεί αν έχετε αρκετό χρόνο για να καταστρέψετε το δικό σας μέγαρο ή παλάτι και να μειώσετε την πίστη κάτω από το 20%. Μετά από αυτό θα πρέπει να επιτρέψετε στον επιτιθέμενο να κατακτήσει το χωριό όπως περιγράφτηκε νωρίτερα αλλά αυτήν την φορά ο πρώτος από τον γερουσιαστή/αρχηγό/φύλαρχο του επιτιθέμενου θα κατακτήσει το χωριό και κάθε επίθεση μετά θα χτυπήσει πάνω στην "άμυνα". Μετά από αυτό μπορείτε να πάρετε πίσω το χωριό χωρίς να φοβάστε ότι ο επιτιθέμενος θα στείλει και άλλη επίθεση. Αυτή είναι μια πονηρή και ολέθρια τακτική. Σημείωση: θα χάσετε και άλλο (τυχαίο) κτίριο λόγο των καταπελτών του επιτιθέμενου! 

Εκμεταλλευτείτε τα λάθη του εχθρού σας

Σε πολλές περιπτώσεις δεν θα έχετε να αντιμετωπίσεται έναν επαγγελματία παίκτη και ακόμα και αν έχετε κανένας δεν είναι τέλειος. Τα λάθη του επιτιθέμενου πρέπει να χρησιμοποιηθούν σαν πλεονέκτημά σας ανεξάρτητα ποιος σας κάνει επίθεση! Κάθε ευκαιρία που έχετε να αποφύγετε μια κατάκτηση είναι υπέρ σας.

Ψεύτικες επιθέσεις
Τα ακόλουθα είναι σημάδια ότι μπορεί να πρόκειται για ψεύτικες επιθέσεις:

 • Απομονωμένη επίθεση σε λιγότερο σηματικά χωριά (δείτε την θέση του επιτιθέμενου!) όταν πολλές άλλες επιθέσεις έρχονται σε ένα μόνο χωριό.
 • Πολλοί διαφορετικοί χρόνοι άφιξης επιθέσεων (μια διαφορά αρκετών λεπτών μεταξύ των επιθέσεων είναι αρκετή για να καταλάβετε ότι ο επιτιθέμενος δεν είναι επαγγελματίας).
 • Συχνές επιθέσεις με την ίδια ταχύτητα από το ίδιο χωριό.

Συμπεριλβάνοντας συμμάχους
Αν ο επιτιθέμενος συμπεριλάβει τους συμμάχους του/της τότε μπορείτε να είστε σίγουρος ότι θα στείλουν μια επίθεση εκαθάρισης ή καταπέλτες, ιδιαίτερα αν ο επιτιθέμενος είναι αδύναμος. Αλλά προσέξτε, ο σύμμαχος μπορεί να στείλει ακόμα μερικές ψεύτικες επιθέσεις επιπροσθέτως!

Απρόβλεπτοι παράγοντες
Δυστυχώς τεχνικά προβλήματα καθηστερούν ή προκαλούν όλεθρο στα σχέδιά σας μερικές φορές:

 • Lags

  Ένα Lag παρουσιάζεται που και που όταν ένας server έχει πολλά πράγματα να υπολογίσει. Αυτό επιβραδύνει την επεξεργασία των γεγονότων (ανανέωση των σελίδων ή επιβεβαίωση δράσεων) για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι μερικά λεπτά.  Αυτό μπορεί να παρακωλύσει τόσο τον επιτιθέμενο όσο και τον αμυνόμενο και μπορεί να καταστρέψει τα σχέδιά τους ώστε οι καταπέλτες θα φτάσουν πριν φτάσει η εκαθαριστική επίθεση.

 • Αποτυχίες Server

  Η παντελείς αποτυχίες server είνια πολύ σπάνιες αλλά μπορεί να συμβούν την λάθο; στιγμή. Μπορεί να συμβούν έτσι ώστε ο επιτιθέμενος μόλις που θα μπορέσει να στείλει τους καταπέλτες του και μετά δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα άλλο καθώς η βάση δεδομένων δεν θα είναι διαθέσιμη. Θα μπορούσαν επίσης να προκαλέσουν πρόβλημα στον αμυνόμενο κάνοντας αδύνατο να λάβει την άμυνα που χρειάζεται.


Απαντήθηκε ικανοποιητικά η ερώτησή σας;

Ναι   Ουδέτερο   Όχι