Travian Answers

Ας αρχίσουμε με την ερώτησή σας

Ψάξτε απαντώντας ερωτήσεις

Για να βρείτε μια απάντηση, επιλέξτε μια κύρια κατηγορία και μετά μια υποκατηγορία μέχρι να εμφανιστεί η απάντηση πιο κάτω, Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να βρείτε μια απάντηση μόνος/η σας, θα έχετε την ευκαιρία να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τέλος. .

Έχω μια ερώτηση σχετικά...

Ας δούμε τις λεπτομέρειες:

Ψάξτε μέσω sitemap

Προτιμάτε να ψάχνετε μέσω ενός κανονικού sitemap όπως γνωρίζετε από τα αγαπημένα σας websites; Κανένα πρόβλημα. Απλά χρησιμοποιήστε την Answers sitemap-πλοήγηση για να βρείτε την απάντηση.

Κτίρια - Γενικά

Στην αρχή καλά θα είναι να επικεντρωθείτε στην αύξηση της παραγωγής. Απλά πατήστε στην Επισκόπηση του χωριού και διαλέξτε ένα χωράφι από τα 18 που βλέπετε (Ξυλοκόπος, Ορυχείο πηλού, Ορυχείο σιδήρου και Χωράφι σιταριού) Πατήστε “Αναβάθμιση στο επίπεδο 1”.

Αργότερα στο παιχνίδι θα έχετε την δυνατότητα να κτίσετε περισσότερα κτίρια. Αυτά μπορείτε να τα δείτε αν πατήσετε σε ένα άδειο πεδίο στο χωριό σας.

Επισκόπηση χωριού

Οι Ύλες είναι η βάση του χωριού σας; τις χρειάζεστε απλά για ότι κάνετε. Στο Travian υπάρχει Ξύλο, Πηλός, Σίδηρος και Σιτάρι.

Μπορείτε να δείτε τα πεδία υλών σας στην επισκόπηση χωριού. Κάθε χωριό έχει 18. Το πρώτο χωριό έχει 4 Ξυλοκόπους, 4 Ορυχεία πηλού, 4 Ορυχεία σιδήρου και 6 χωράφια σιταριού αλλά άλλες περιοχές γύρο από το χωριό σας έχουν διαφορετικές αναλογίες.

Στην αρχή τα πεδία υλών δεν έχουν καμία αναβάθμιση (επίπεδο 0 από 10 για κανονικά χωριά). Στο επίπεδο 0, τα πεδία υλών μπορούν να παράγουν 2 μονάδες ύλης την ώρα. Όταν έχετε αρκετές ύλες στην Αποθήκη υλών σας μπορείτε να αναβαθμίσετε τα πεδία πατώντας πάνω τους. Κάτι τέτοιο θα εμφανιστεί:

Κόστος για αναβάθμιση στο επίπεδο 1:

Ακριβώς κάτω από αυτό υπάρχει ένα link όπου μπορείτε να δώσετε την εντολή αναβάθμισης..

Μπορείτε να ακυρώσετε μια εντολή πατώντας στο κόκκινο Χ (Cancel) στην επισκόπηση χωριού, αλλά θα χάσετε ύλες!

Κέντρο χωριού

Στο Κέντρο του χωριού θα δείτε διάφορες θέσεις χτισίματος. Η κάθε μία μπορεί να περιέχει μόνο ένα κτίριο. Μπορείς να χτίσεις οποιοδήποτε κτίριο σε οποιαδήποτε θέση, με δύο εξαιρέσεις: την Πλατεία συνέλευσης και το Τείχος.

Επιπλέον, όλα τα κτίρια εκτός από την Κρυψώνα, την Αποθήκη πρώτων υλών και την Σιταποθήκη μπορούν να χτιστούν από μία φορά το καθένα σε κάθε χωριό. Τα αναφερθέντα τρία μπορούν να χτιστούν όσες φορές θέλεις στο ίδιο χωριό, αρκεί να χτίσεις ένα μέχρι το μέγιστο επίπεδό του.

Τα κτίρια έχουν διαφορετικές χρήσεις, οι οποίες είναι πολιτικής, οικονομικής ή στρατιωτικής φύσης. Επιπλέον υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις για να κτιστεί το κάθε κτίριο. Ποιες είναι αυτές οι προϋποθέσεις μπορείτε να τις δείτε στην σελίδα του κτιρίου ή στο "δέντρο" των κτιρίων.

Προσοχή όμως στο κόκκινο (Cancel), οι ύλες δεν θα επιστραφούν στο ακέραιο αν ακυρώσετε μια εντολή οικοδόμησης!

Δέντρο κτιρίων

Ενα ολοκληρωμένο και σαφές διάγραμμα των κτηρίων και των προϋποθέσεων τους. Κάντε κλικ για να το δείτε ολοκληρωμένα. Η αγορά για να κτιστεί χρειάζεται μια αποθήκη επιπέδου 1 και σιταποθήκη επιπέδου 1!

Buildingtree4Κτίρια

Τα Κτίρια και τα πεδία πρώτων υλών είναι κάποιες από τις πιο σημαντικές παραμέτρους στο παιχνίδι. Είναι οι βάσεις για την εκπαίδευση στρατευμάτων, αποθήκευση υλών, δημιουργία συμμαχιών και δημιουργία υλών.

Tα πεδία πρώτων υλών
Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην απεικόνιση των πεδίων πρώτων υλών πατώντας τον πρώτο κύκλο πάνω στην οθόνη του Τράβιαν. Αν ρίξετε μια ματιά τριγύρω θα δείτε την ωριαία σας παραγωγή, τα στρατεύματα σας (πιθανόν κανένα), και 4 είδη πεδίων πρώτων υλών:

Τύπος ύλης
Εμφάνιση Σημειώσεις
Ξύλο lumber.gif Η φυλή των Τευτόνων έχει στρατεύματα των οποίων η εκπαίδευση χρειάζεται πολύ ξύλο. Το Μέγαρο χρειάζεται πολύ ξύλο για να αναβαθμιστεί.
Πηλός clay.gif Ο πηλός είναι η κύρια ύλη των Γαλατών, οι οποίοι έχουν πολύ ακριβά στρατεεύματα σε πηλό. Επίσης, ένα χωριό που αναπτύσετε ενεργά χρειάζεται περισσότερο πηλό..
Σίδηρος iron.gif Αυτή η ύλγ χρησιμοποιείτε στην ακριβή πανοπλοία των Ρωμαίων και τα τείχη τους. Λόγο αυτού, οι Ρωμαίοι πάντα θα ψάχνουν για σίδηρο.
Σιτάρι crop.gif Η πιο προβληματική από τις τέσσερις ύλες. Τα κτίρια κοστίζουν λιγότερο σιτάρι σε σχέση με τις άλλες ύλες και έχετε 6 χωράφια σιταριού αντί για 4, αλλά παρόλα αυτά δεν έχετε αρκετό. Αυτό σημβαίνει γιατί κάθε φορά που αναβαθμίζεται ένα κτίριο/πεδίο υλών ή εκπαιδεύεται στρατεύματα, η παραγωγή σιταριού μειώνεται.

Για να αναβαθμίσετε ένα πεδίο, κάντε κλίκ πάνω στην εικόνα του και στη συνέχεια πάνω στον σύνδεσμο με την ένδειξη "αναβάθμιση στο επίπεδο Χ". Αν αυτός ο σύνδεσμος είναι ανενεργός, θα πρέπει να εμφανίζει και το λόγο γι'αυτό.

Προσπαθείστε να κρατήσετε την παραγωγή υλών σας όσο πιο ισομερή γίνεται με το σιτάρι σε αναλογία 50%. Για παράδειγμα:
    Ξυλεία: 100/ώρα
    Πηλός: 100/ώρα
    Σίδηρος: 100/ώρα
    Σιτάρι: 50/ώρα
Φυσικά θα πρέπει να προσαρμόσετε την παραγωγή υλών στις ανάγκες σας, αυτός είναι μόνο ένας γενικός κανόνας.


Τα κτίρια

Τα κτίρια στο Travian σας δίνουν την δυνατότητα να κάνετε τα πάντα εκτός από το να παράγετε ύλες, κάτι το οποίο κάνουν τα πεδία υλών. Για να κατασκευάσετε ένα κτίριο θα πρέπει να πατήσετε σε ένα άδειο πεδίο κτισίματος στο κέντρο του χωριού, το οποίο μπορείτε να το βρείτε πατώντας στον δεύτερο κύκλο της οθόνης του Travian. Αφού πατήσετε στο πεδίο κτισίματος απλά επιλέξτε ένα κτίριο από την λίστα των διαθέσιμων κτιρίων. Μερικά κτίρια χρειάζονται άλλα κτίρια να κτιστούν σαν προϋπόθεση. Ρίξτε μια ματιά στο answers.travian.gr για τα κτίρια ή στο δέντρο κτιρίων για να βρείτε τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για ένα κτίριο. Πιο κάτω μπορείτε να δείτε τα σημαντικότερα κτίρια.

Αποθήκευση - σιταποθήκη και αποθήκη υλών

Η  σιταποθήκη και η αποθήκη πρώτων υλών αποθηκεύουν τις παραγόμενες ύλες για χρήση αργότερα. Η απθήκη πρώτων υλών αποθηκεύει ξύλο. πηλό και σίδερο ενώ η σιταποθήκη μόνο σιτάρι. Αργότερα δεν μπορείτε να συνεχίσετε την ανάπτυξή σας εκτός αν έχετε αυτά τα κτίρια και είναι και στις προϋποθέσεις για άλλα κτίρια όπως η αγορά.

Κεντρικό κτίριο
Το κεντρικό κτίριο, επίσης ονομάζεται ΚΚ, είναι το σημαντικότερο κτίριο στο Travian. Σχεδόν όλα τα κτίρια χρειάζονται ένα κεντρικό κτίριο επίπεδο Χ για να κτιστούν και αναβαθμίζοντας το κεντρικό σας κτίριο αυξάνεται την ταχύτητα αναβαθμίσεων των πεδίων υλών σας και των κτιρίων σας. Από το επίπεδο 10 μπορείτε επίσης να κατεδαφήσετε άλλα κτίρια από το Κεντρικό Κτίριο.

Στρατιωτικά κτίρια - σιδηρουργείο, στρατόπεδο, στάβλος, εργαστήριο, περιοχή ηρώων, πλατεία αθλημάτων, τείχος πόλεως, τείχος με πασσάλους και χωμάτινο τείχος
Τα στρατιωτικά κτίρια σας δίνουν την δυνατότητα να εκπαιδεύσετε, αναβαθμίσετε και να διατάξετε τον στρατό σας. Τα σημαντικότερα από αυτά είναι η πλατεία συγκεντρώσεως και το στρατόπεδο. Ρίξτε μια ματιά στην κύρια σελίδα των "Στρατιωτικών κτιρίων". Πιο κάτω είναι μια λίστα των υπολοίπων σημαντικών στρατιωτικών κτιρίων.

  • Τείχη: Το τείχος πόλεωςl, τείχος με πασσάλους και χωμάτινο τείχος προστατεύον τα χωριά σου από τους επιτιθέμενους δίνοντας ένα επίδομα 3, 2,5 ή 2% ανά επίπεδο.
  • Αναβαθμίσεις: Στο σιδηρουργείο μπορείτε να αυξήσετε τις αμυντικές και επιθετικές ικανότητες των στρατευμάτων σας.
  • Έρευνα: Στην ακαδημία μπορείτε να ερευνήσετε νέα στρατεύματα αν έχετε τα σωστά κτίρια.
  • Εκπαίδευση: Στα στρατόπεδο, στάβλο και εργαστήριο μπορείτε να εκπαιδεύσετε στρατεύματα για να κάνετε επιθέσεις
  • Περιοχή ηρώων και οάσεις: Όπως μπορείτε να δείτε στον χάρτη, υπάρχουν πολλές κοιλάδες που κατοικούνται από ζώα. Μπορείτε να πιάσετε αυτές τις οάσεις με τον ήρωα για να κερδίσετε επιπλέον παραγωγή.
  • Ταχύτητα: Όταν αρχίσετε να κάνετε επιθέσεις σε μακρινές αποστάσεις θα παρατηρήσετε ότι τα περισσότερα στρατεύματά σας δεν έχουν αρκετή ταχύτητα. Όταν κτίσετε μια πλατεία αθλημάτων, τα στρατεύματα σας γίνονται γρηγορότερα μετά από απόσταση 2ο πεδίων.

Δευτερεύουσες βιομηχανίες - πριονιστήριο, πηλοποιείο, χυτήριο σιδήρου, μύλος σιταριού και αρτοποιείο
Οι δευτερεύουσες βιομηχανίες είναι κτίρια που δίνουν ένα επίδομα στην παραγωγή υλών μιας συγκεκριμένου είδους. Κάθε είδος έχει την δική του δευτερεύουσα βιομηχανία και το σιτάρι έχει και μια τρίτη βιομηχανία.

  • Ξυλεία: Το πριονιστήριο κόβει το ξύλο που έρχεται από τους ξυλοκόπους, αυξάνοντας την παραγωγή σε ένα μέγιστο 25%. Απαιτείται ένας ξυλοκόπος επίπεδο 10.
  • Πηλός: Το πηλοποιείο επεξεργάζεται όλο τον πηλό σε τούβλα, αυξάνοντας την παραγωγή σε ένα μέγιστο 25%. Απαιτείται ένα ορυχείο πηλού επίπεδο 10.
  • Σίδερο: Το χυτήριο σιδήρου δημιουργεί τούβλα σιδήρου από το ορυκτό σίδηρο των ορυχείων, αυξάνοντας την παραγωγή σε ένα μέγιστο 25%. Απαιτείται ορυχείο σιδήρου επίπεδο 10.
  • Σιτάρι: Ο μύλος σιταριού επεξεργάζεται το σιτάρι σε αλεύρι, αυξάνοντας την παραγωγή έως 25%. Αυτό απαιτεί χωράφι σιταριού επίπεδο 5. Όταν το αναβαθμίσετε στο επίπεδο 5 και έχετε ένα χωράφι σιταριού επίπεδο 10 μπορείτε να κτίσετε το αρτοποιείο το οποίο προσθέτει άλλα 25%.

Επέκταση - παλάτι και μέγαρο
Καθώς το πρώτο σας χωριό μεγαλώνει, θα πρέπει κάποια στιγμή να ιδρύσετε νέα χωριά. Αυτό μπορεί να γίνει εκπαιδεύοντας Αποίκους. Οι Άποικοι μπορούν να κτιστούν όταν έχετε ελεύθερο πεδίο χωριού, το οποίο γίνεται διαθέσιμο όταν έχετε ένα παλάτι επίπεδο 10, 15 ή 20 ή μέγαρο επίπεδο 10 ή 20.

Εμπόριο - αγορά και εμπορικό γραφείο
Θα έχετε πάντα μοναδικά ποσά υλών όταν παίζετε ενεργά. Για να λύσετε αυτό το πρόβλημα μπορείτε να κάνετε εμπόριο με άλλους παίκτες χρησιμοποιώντας την αγορά. Αργότερα στο παιχνίδι θα χρειαστείτε μεγαλύτερους εμπόρους, τους οποίους μπορείτε να έχετε κτίζοντας το εμπορικό γραφείο.

IDs κτιρίων

IDs-κτιρίων (gids)
gid Κτίριο   gid Κτίριο   gid Κτίριο
1 Ξυλοκόπος   15 Κεντρικό κτίριο   29 Μεγάλο στρατόπεδο
2 Ορυχείο πηλού   16 Πλατεία συγκεντρώσεως   30 Μεγάλος στάβλος
3 Ορυχείο σιδήρου   17 Αγορά   31 Τείχος πόλεως
4 Χωράφι σιταριού   18 Πρεσβεία   32 Χωμάτινο τείχος
5 Πριονηστήριο   19 Στρατόπεδο   33 Τείχος με πασσάλους
6 Πηλοποιείο   20 Στάβλος   34 Λιθοδόμος
7 Χυτήριο σιδήρου   21 Εργαστήριο   35 Ζυθοποιείο
8 Μύλος σιταριού   22 Ακαδημία   36 Τοποθέτης παγίδων
9 Αρτοποιείο   23 Κρυψώνα   37 Περιοχή ηρώων
10 Αποθήκη υλών   24 Δημαρχείο   38 Μεγάλη Αποθήκη
11 Σιταποθήκη   25 Μέγαρο   39 Μεγάλη Σιταποθήκη
12     26 Παλάτι   40 Παγκόσμιο Θαύμα
13 Σιδηρουργείο   27 Θησαυροφυλάκιο   41 Μέρος Ποτίσματος Αλόγων
14 Πλατεία Αθλημάτων   28 Εμπορικό Γραφείο   42  

Απαντήθηκε ικανοποιητικά η ερώτησή σας;

Ναι   Ουδέτερο   Όχι